CFR Cluj se califică în Play-Off-ul Conference League după victoria cu Șahtior Soligorsk

by Christian Suciu

CFR Cluj s-a calificat in extremis în urma dublei manșe cu Șahtior Soligorsk, câștigată de ardeleni cu scorul general de 1-0 prin golul marcat de atacantul spaniol Jefte Betancor din pasa lui Gabriel Debeljuh. În următoarea fază a competiției europene clujenii o vor întâlni pe campioana sloveniei NK Maribor.

În interviurile de după meci, antrenorul clujenilor, Dan Petrescu a semnalat accidentarea lui gabriel Debeljuh drept o pierdere mare pentru clubul clujean pentru o perioadă semnificativă însă s-a declarat mulțumit de rezultatul obținut în fața unei formații cel puțin de talia echipei pregătite de el.

” Când câştigi un meci, trebuie să fii fericit. Am jucat cu campioana din Belarus, o echipă foarte bună, nicio diferenţă între noi şi ei. Am înscris în prima repriză, când am fost mai buni. S-a echilibrat în partea secundă.

Am avut şi inspiraţie în poartă.Am o veste tristă din păcate, de aceea sunt praf. În toate meciurile pe care le-am câştigat, a trebuit să plătim ceva. Am pierdut un jucător, pe Gabriel Debeljuh. Din ce am înţeles, are ceva la ligamentele încrucişate. Cred că va fi out şase luni. N-am cum să fiu fericit. Este foarte greu să-l înlocuim, este golgeterul nostru.  Mai ales acum, când nu mai găseşti atacanţi. Să vedem ce jucători vom recupera în atac. Suntem subţiri, foarte subţiri. Astăzi au câştigat, bravo lor, suntem într-o perioadă bună, dar nu am cum să fiu feiricit.

Dacă se vor califica trei echipe din România în grupele Conference League ar fi fantastic. Vom vedea ce se va întâmpla.Maribor a jucat cu Soligorsk. Am văzut cele două meciuri, au echipă bună. Au jucători de atac foarte buni. Nu ştiu cum au pierdut cu Helsinki. Trebuie să văd meciurile. Iniţial, credeam că  vom juca în Finlanda.

Sunt supărat că vom avea din nou multe meciuri şi trebuie să schimb zece jucători, dar nu prea mai avem jucători. Faptul că pierdem jucători este şi pentru că jucăm foarte multe meciuri. Cele mai multe din Europa. Avem 11 meciuri într-o lună şi s-a văzut asta.” a transmis antrenorul lui CFR Cluj, Dan Petrescu, în urma calificării în Play-Off.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza