CFR Cluj eliminată din Europa League, după un penalty în prelungiri

by admin

CFR Cluj a părăsit dramatic grupele Europa League, după ce a pierdut deplasarea din Elveția. Feroviarii conducea în minutul 90 și erau calificați în primăvara europeană, dar 2 goluri înscrise în prelungiri de Young Boys Berna a pus capăt visului european al campionilor României.

Adus pe banca CFR-ului după plecarea lui Dan Petrescu, Edi Iordănescu a trecut la un  4-2-3-1 mobil, cu Deac şi Păun făcând des schimb de locuri, iar startul e avântat, cu mult efort fizic din partea liniei de mijloc. Deac (9) e blocat în momentul şutului, Bălgrădean (24) iese la timp şi interceptează centrarea lui Mambimbi pentru Nsame, apoi intră în scenă Rondon. În minutul 34, găsit bine de Pereira, sud-americanul ratează reluarea din câţiva metri, apoi Burcă (38) vede cum Aebischer îi suflă mingea în ultimul moment. Scăpăm pe contraatac prin acelaşi Rondon (41), dar venezueleanul finalizează grăbit, la colţul lung, şi Von Ballmoos respinge, apoi Nsame (43) e surprins în ofsaid. Pe finalul unei reprize a CFR-ului, cu o linie de mijloc foarte bună şi un atac activ, Rondon şi Păun scot din joc apărarea adversă cu un un-doi de clasă, dar vârful campioanei trage în Ballmoos şi mingea se duce în corner. 

Partea a doua începe într-un ritm mai lent, elveţienii pun preţ pe faze fixe, dar fie Vinicius le respinge, fie Nsame (57) reia neinspirat din poziţie bună. Apoi CFR-ul reintră în control, Burcă (62) încearcă să-l surprindă pe Von Ballmoos din propria jumătate, iar Camora (63) are a doua mare ocazie a meciului: şut puternic cu stângul, de la 20 de metri, dar acelaşi Von Ballmoos se întinde incredibil şi respinge în lateral, pentru ca mai apoi Burgy să respingă cu noroc centrarea puternică a lui Pereira. Scade presiunea CFR-ului, Iordănescu observă, iar Debeljuh intră logic în locul lui Alexandru Păun (74), înainte ca Elia (75) să reia pe lângă poartă centrarea lui Nsame.

În minutul 84 Debeljuh face 1-0 pentru CFR Cluj, după ce mingea sare norocos la el în fața porții. Dar partida este departe de a fi jucată. În minutul 93 arbitrul Benoit Bastien a considerat că e timpul să intre în scenă: penalty pentru gazde şi roşu Bălgrădean la o fază la care Pufi a boxat mingea, iar Nsame face 1-1! Nervii cedează, Nsame e şi el eliminat, apoi Gaudino înfige cuţitul în rana deschisă cu un al doilea gol pe contraatac, în minutul 90+6!

Te-ar putea interesa si

Comenteaza