CFR Cluj a pus capăt seriei negre de pe teren propriu. Victorie clară în derby-ul cu FCSB

by admin

CFR Cluj a pus capăt seriei negre de meciuri fără victorie pe teren propriu în derby-ul etapei a-13-a din Casa Liga 1. În direct pe Look Sport+, campiona a învins FCSB cu 2-0 și s-a apropiat la 3 puncte de prima treaptă a podiumului.

Partida din Gruia a început cu o fază controversată. Moruțan a centrat în careu, iar balonul respins de Vinicius a lovit mâna stângă a lui Mario Camora. Kovacs nu a văzut hențul, a lăsat jocul să curgă, iar spiritele s-au încins. Jucătorii ambelor echipe au apelat la faulturi dure, iar centralul a împărțit cartonașe galbene ambelor echipe.

Echilibrul de pe tabela de marcaj a fost rupt în minutul 34. Miron l-a faultat pe Vojtus în suprafața de pedeapsă, Deac a bătut bine penalty-ul, în dreapta lui Vlad, și a deschis scorul. Apoi feroviarii au controlat jocul, iar la pauză au intrat cu un avantaj minim.

Intrarea lui Coman la pauză a dinamizat jocul. Iordănescu a schimbat și el, cu Hoban la Soares şi Manea la Susic, iar bucureştenii au devenit, într-adevăr, foarte periculoși. Mai întâi Coman (54) îi testează reflexele lui Bălgrădean, apoi Man (58) îl învinge pe Pufi, dar bara se opune golului egalizator. Dialogul de la distanţă continuă, iar Bălgrădean e nevoit (66) să scoată de sub bară lovitura liberă bătută superb de Coman! Doar că prostiile se plătesc în viaţă, iar o eroare gravă comisă de Briceag îi pune lui Costache golul de 2-0 pe tavă. Vârful CFR-ului profită, îl driblează pe Cristea şi Creţu, finalizează pe lângă Vlad şi aduce toate cele 3 puncte în Gruia.

Cu seria de şapte victorii la rând întreruptă, FCSB rămâne prima, cu 30 de puncte, dar Craiova o poate depăşi cu un punct în cazul unei victorii la Arad. CFR-ul face 27, iar etapa viitoare merge în Ştefan cel Mare, în timp ce trupa lui Petrea întâlneşte Craiova.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza