Centru de sănătate în comuna Savadisla. Tișe: „Am răspuns afirmativ solicitării comunei Savadisla de a edifica un centru de sănătate modern”

by Oana Spiru

Consiliul Județean Cluj va supune spre aprobare, în cadrul proximei ședințe a deliberativului clujean, proiectul de hotărâre inițiat de președintele Alin Tișe care vizează demararea demersurilor juridico-cadastrale necesare în vederea trecerii unui teren, în suprafață de 5.000 mp, din proprietatea județului Cluj în proprietatea comunei Săvădisla.

Scopul acestui demers este acela de edificare a unui centru medical la standarde europene, cu multiple funcțiuni sanitare, care să asigure servicii de cea mai bună calitate pentru cei aproximativ 4.250 de locuitori ai comunei Săvădisla.

„𝘈𝘮 𝘳𝘢𝘴𝘱𝘶𝘯𝘴 𝘢𝘧𝘪𝘳𝘮𝘢𝘵𝘪𝘷 𝘴𝘰𝘭𝘪𝘤𝘪𝘵𝘢𝘳𝘪𝘪 𝘤𝘰𝘮𝘶𝘯𝘦𝘪 𝘚𝘢𝘷𝘢𝘥𝘪𝘴𝘭𝘢 𝘥𝘦 𝘢 𝘦𝘥𝘪𝘧𝘪𝘤𝘢 𝘶𝘯 𝘤𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘥𝘦 𝘴𝘢𝘯𝘢𝘵𝘢𝘵𝘦 𝘮𝘰𝘥𝘦𝘳𝘯 𝘱𝘦 𝘶𝘯 𝘵𝘦𝘳𝘦𝘯 𝘢𝘱𝘢𝘳𝘵𝘪𝘯𝘢𝘯𝘥 𝘊𝘰𝘯𝘴𝘪𝘭𝘪𝘶𝘭𝘶𝘪 𝘑𝘶𝘥𝘦𝘵𝘦𝘢𝘯. 𝘗𝘳𝘪𝘯𝘤𝘪𝘱𝘢𝘭𝘪𝘪 𝘣𝘦𝘯𝘦𝘧𝘪𝘤𝘪𝘢𝘳𝘪 𝘷𝘰𝘳 𝘧𝘪 𝘭𝘰𝘤𝘶𝘪𝘵𝘰𝘳𝘪𝘪 𝘤𝘰𝘮𝘶𝘯𝘦𝘪, 𝘤𝘦𝘪 𝘤𝘢𝘳𝘦 𝘯𝘶 𝘷𝘰𝘳 𝘮𝘢𝘪 𝘵𝘳𝘦𝘣𝘶𝘪, 𝘢𝘴𝘵𝘧𝘦𝘭, 𝘴𝘢 𝘱𝘢𝘳𝘤𝘶𝘳𝘨𝘢 𝘱𝘦𝘴𝘵𝘦 20 𝘥𝘦 𝘬𝘮 𝘱𝘢𝘯𝘢 𝘭𝘢 𝘊𝘭𝘶𝘫-𝘕𝘢𝘱𝘰𝘤𝘢 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘪𝘯𝘷𝘦𝘴𝘵𝘪𝘨𝘢𝘳𝘦𝘢 𝘶𝘯𝘦𝘪 𝘱𝘳𝘰𝘣𝘭𝘦𝘮𝘦 𝘥𝘦 𝘴𝘢𝘯𝘢𝘵𝘢𝘵𝘦 𝘤𝘢𝘳𝘦 𝘱𝘰𝘢𝘵𝘦 𝘧𝘪 𝘳𝘦𝘻𝘰𝘭𝘷𝘢𝘵𝘢 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘭”, spune Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

În momentul de față, comuna Săvădisla deține un dispensar sanitar care însă funcționează într-o clădire foarte veche, într-un spațiu impropriu desfășurării unui act medical în condiții optime din punct de vedere igienico-sanitar.

În valoare totală de aproximativ 4.000.000 de lei, investiția va fi realizată de Primăria comunei Săvădisla din fonduri europene și din alocări bugetare guvernamentale. În momentul de față este deja demarată procedura de proiectare (PT).

Terenul vizat de construirea acestui centru medical este în proprietatea Consiliului Județean Cluj și în administrarea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, spital care deține în Săvădisla o secție TBC dedicată îngrijirii bolnavilor de tuberculoză. Dezlipirea acestei suprafețe de teren nu va afecta în niciun fel funcționalitatea Sanatoriului, întreaga zonă fiind gândită a funcționa în sistem integrat.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza