Ce se întâmplă cu pacienții care suferă de alte boli? Dr. Mihai Suciu, despre situația din spitale

by admin

Medicul urolog, Mihai Suciu a fost primul model de solidaritate pentru pacienți. Medicul s-a pus la dispoziția pacienților prin telefon, oferindu-le sfaturile și tratamentele de care au nevoie în această perioadă. Acesta susține că prin telefon poate să acorde aproximativ 80% din consultație.

Pacienții se confruntă și cu alte afecțiuni care, în această perioadă poate nu sunt băgate în seamă, însă ele sunt acute.

„Sunt multiple probleme. Sunt pacienți cu tumori la nivelul rinichiului, tumori vezicală pe care nu putem în acest moment să îi tratăm. Nu putem să îi tratăm deoarece nu avem materiale cu care să lucrăm. Se știa de acest virus de aproape 3-4 că va apărea, că se va răspândi și nu s-a făcut absolut nimic. Trebuia să fim instruiți, să fim pregătiți. Nu s-a făcut nicio pregătire în sistemul medical. Ne confruntăm cu o situație la care personalul medical nu știe să răspundă. Nu mă refer la spitalele de Boli Infecțioase ci spitalele care vin în legătură cu pacienții infectați și care nu au nicio pregătire medicală făcută de către autorități. Oamenii trebui să fie pregătiți psihic și profesional să se confrunte cu o astfel de patologie”, spune medicul urolog Mihai Suciu în cadrul unei ediții speciale ”România te privește” de pe canalul LOOK PLUS

Mihai Suciu punctează pe faptul că fiecare pacient care este suspect de coronavirus trebuie să fie tratat ca un pacient infectat.

„După părerea mea sunt trei situații. Situația în care vine la tine un pacient sănătos, situația când este un pacient infectat și un pacient suspect. Un pacient suspect trebuie tratat ca un pacient infectat. Adică să iei toate măsurile de precauție să tratezi un astfel de pacient. Nu se poate ca un pacient care ar probleme respiratorii tu să îl tratezi cu indiferență și să se infecteze o grămadă de medici, exemplu cazurile recente”, mai spune medicul Mihai Suciu.

Medicul urolog, Mihai Suciu face un apel către toți cei care au posibilitatea de a dona. Acesta susține că în țară sunt foarte puține aparate de ventilație.

„Țara are foarte puține aparate de ventilație. Din ce informații am eu, în jur de 1.000 care funcționează. Populația trebuie să fie conștientă de acest fapt și cei care au posibilități să cumpere aparate și să le doneze. Degeaba o să rămână mulți cu banii în conturi dacă lumea o să moară. Institutul de urologie are două aparate de ventilare. Un institut cu 140 cadre medicale și personal auxiliar. În situația aceasta sunt sigur că sunt o grămadă de spitale. Acum trebuie solidaritate. Nu putem să așteptăm până lucrurile pot lua un alt sens”, mai adaugă acesta.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza