Ce salarii vor încasa angajații primăriei în 2021: șofer – 5.665 lei, portar – 4.748 lei, muncitor necalificat – 3.861 lei

by admin

Începând cu data de 1 ianuarie 2021, Guvernul a îngheţat salariile de bază, sporurile, indemnizaţiile, primele acordate bugetarilor, la nivelul lunii decembrie 2020. Această măsură se aplică şi personalului municipalităţii clujene. 

Consilierii locali vor discuta, în şedinţa de săptămâna viitoare, proiectul de hotărâre privind “stabilirea unor măsuri cu privire la salariile de bază pentru funcționarii publici și personalul contractual din aparatul de specialitate al primarului municipiului Cluj-Napoca și serviciile publice din subordinea Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca”. 

Conform proiectului de hotărâre, cuantumul salariilor de bază pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din aparatul de specialate al primarului municipiului Cluj-Napoca şi serviciile publice din subordinea Consiliului Local, în anul 2021, se menţine la acelaşi nivel cu cel acordat în luna decembrie 2020, în măsura în care personalul ocupă aceeaşi funcţie şi îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii. 

Astfel, un director general din cadrul Primăriei Cluj-Napoca câștigă 16.391 lei, arhitectul șef al municipiului – 16.391 de lei, în timp ce salariul unui șef de birou ajunge la 13.157 de lei.

Un polițist local debutant câștigă 4.583 lei, iar un portar câștigă până la 4.748 lei. Nici la bucătărie, salariile nu au fost afectate de criza COVID. Un bucătar din primărie câștigă 5.748 de lei, un șofer 5.665 de lei, iar un muncitor necalificat 3.861 de lei.

De asemenea, bugetarii vor primi vouchere de vacanţă, tot în valoare de 1.450 de lei, şi nu indemnizaţii de vacanţă de 2.230 de lei, aşa cum prevede legea salarizării unice pentru anul 2021, iar pensiile de serviciu civile (cu excepţia pensiilor magistraţilor) şi militare nu se actualizează cu rata medie anuală a inflaţiei în 2021. 

Prin urmare, aceste decizii nu au fost pe placul multor bugetari din ţară, care au organizat proteste în faţa prefecturilor. Între aceştia s-au numărat sindicaliştii din sănătate, poliţie, penitenciare, dar și grefierii. 

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

clujean 20/01/2021 - 18:17

Atentie! Salariile din articol sunt BRUTE. Daca vreti sa stiti cat iau NET, in mana, acesti angajati, calculati 57% din salariile brute. Desigur, e posibil ca la astea sa se adauge unele sporuri, care nu apar in articol.

Raspunde

Comenteaza