Ce modificări au fost aduse pachetului de măsuri fiscale al Guvernului?

by Christian Suciu

Guvernul Ciolacu a aprobat în cursul zilei de luni noul pachet de măsuri fiscale ce are ca scop stoparea risipei bugetare și combaterea evaziunii fiscale iar aceasta ajunge astăzi în Parlament pentru formularea de amendamente. Proiectul de lege a suferit modificări față de forma în care a foste expus de Ministerul Finanțelor iar principalele discrepanțe constă în eliminarea accizelor din calculul cifrei de afaceri, acordarea bonurilor de masă prin tichete dar și adăugarea TVA-ului de 9% pentru spectacole și evenimente sportive.

Totodată, noile modificări prevăd renunțarea la limita de 2,5% din venituri pentru cheltuielile instituțiilor și autorităților publice în ce privește evenimentele culturale, religioase sau de recreere. De asemenea, în termen de o săptămână Ministerul Finanțelor va trebui să vină cu o propunere prin care să limiteze comisioanele implicate în procesul de distribuție al tichetelor de masă.

Nu în ultimul rând, s-a decis ca reglementarea salariului minim pe țară în construcții și agricultură va avea loc într-o altă ședință de guvern când vor fi adoptate drept acte normative separate pentru a putea intra în vigoare de la 1 octombrie. Potrivit guvernanților, acesta va crește cu 10% ajungând la 3.300 de lei.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza