Caz complex gestionat de specialiștii Spitalului Județean Cluj. Au salvat viața unui tânăr de 37 de ani

by admin

Specialiștii Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca au gestionat cu succes un caz extrem de complex și au salvat viața unui pacient în vârstă de 37 de ani. Acesta a ajuns la Cluj în stare gravă, după ce o banală amigdalită a condus la o infecție gravă, care a cuprins întregul organism.

„Pentru Tudor, un pacient din Oradea în vârstă de 37 de ani, o simplă amigdalită bacteriană a condus la o insuficiență multiorgan (renală, circulatorie și hepatică). În plus, bolnavul a dezvoltat o infecție gravă la un picior, în șoc hemoragic și septic. În această stare a ajuns în Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului, în data de 10 ianuarie, de unde a fost transferat pe Secția de Terapie Intensivă pentru următoarele 8 săptămâni. A fost momentul în care echipele medicale multidisciplinare au intervenit pentru reabilitarea funcțiilor bolnavului și gestionarea în echipă a cazului complex. 

Abordarea multidisciplinară a cazului a adus împreună alături de medicul curant asist. univ. dr. David Andraș, medici de chirurgie generală și plastică, medici de anestezie și terapie intensivă, de boli infecțioase, nefrologi, cardiologi și kinetoterapeuți. Pentru a-i oferi o șansă în plus lui Tudor, medicii spitalului au apelat și la experiența specialiștilor din alte unități spitalicești din țară și străinătate (Institutul Național de Boli Infecțioase  „Matei Balș”, Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” și Spitalul Militar „Regina Astrid“ din Bruxelles).

În intervalul de timp care a trecut de la internare, Tudor a suferit un număr de 22 intervenții chirurgicale, a trecut prin 250 de ore de filtrare a toxinelor din sânge și au fost folosite cantități foarte mari de sânge pentru transfuzii, plasmă și piele. Cheltuielile totale de spitalizare în acest caz se ridică la 531.840 lei”, au transmis reprezentanții SCJU Cluj-Napoca.

În urma eforturilor medicilor clujeni, Tudor a fost complet vindecat și a fost externat astăzi din spital.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza