Câte deșeuri a colectat barajul plutitor de pe Someș

by admin

Barajul plutitor din Cartierul Grigorescu a strâns a cantitate impresionantă de deșeuri din albia râului Someș.

Astfel, după cum a precizat viceprimarul Gheorghe Șurubaru, în mai puțin de zece zil (20-22 ianuarie)e s-au strâns mormane uriașe.

„De la punerea lui în funcțiune până în prezent au fost colectați aproximativ 100 metri cubi de deșeuri de diferite categorii”, a anunțat acesta.

În luna septembrie a anului trecut, barajul anterior a fost schimbat „pentru a preveni poluarea Somesului si a malurilor sale cu deseurile provenite din afara Clujului(din amonte)”.

Înlocuirea a fost necesară deoarece vechiul sistem plutitor de colectare nu a rezistat presiunii și a fost spart de plutitorii mari care veneau pe Someș din amonte. Au fost cazuri în care era vorba chiar de canapele, dulapuri, cotețe de animale de dimensiuni mici, frigidere etc.

Actualul baraj plutitor este o țeavă corugată din polietilenă de înaltă densitate. Este formată din țevi structurate cu pereți dubli, peretele interior este neted și cel exterior profilat, acoperit cu un înveliș din prelată rezistentă la presiune, schimbări climatice și intemperii.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza