“Candidatura lui Alexandru Rafila şi Streinu-Cercel la Parlament e imorală”. Ce spune un profesor UBB

by Gustiuc Madalina

Considerați voci cu greutate în medicina românească, mai ales de la începutul pandemiei, Alexandru Rafila și Adrian Streinu-Cercel stârnesc acum controverse cu anunțata lor candidatură pentru un loc în Parlamentul României. Nu atât candidatura în sine, ci afilierea politică pare să fie principala problemă, crede un profesor din cadrul UBB.

,,Faptul că cei doi profesori de primă imagine în pandemie – Alexandru Rafila şi Adrian Streinu-Cercel- candidează pentru parlament pe listele unui partid politic este imoral!”, spune Răzvan Cherecheş, profesor în cadrul departamentului de sănătate publică al Universităţii Babeş-Bolyai.

,,Faptul că principalele voci din partea lumii ştiinţifice aveau o agendă politică ascunsă compromite toate afirmaţiile lor, le mânjeşte cu interesul propriu. Încrederea populaţiei în lumea ştiinţifică va scădea şi mai mult şi va creşte pobabilitatea alunecării către ştiri conspiraţioniste false”, afirmă profesorul.

Adrian Streinu – Cercel este directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase “Prof. Dr. Matei Balş” și candidează pe listele PSD pentru un loc în Senat, în timp ce Alexandru Rafila este şeful Disciplinei de Microbiologie al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” și deschide lista PSD pentru Camera Deputaților.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

clujean 26/10/2020 - 15:00

Nu stiu ce impact o sa aiba asupra pesedeului. Eu unul, de cand “stimabilii domni profesori” au trecut in barca comunistilor, schimb urgent postul tv cand ii vad. Si mai am si asa …..o greata de la stomac…..

Raspunde

Comenteaza