Câmpia Turzii va avea un sediu pentru serviciul de permise și înmatriculări

by admin

Serviciile publice județene pentru permise de conducere și înmatricularea vehiculelor vor avea sedii secundate și în alte localități, în afara sediilor existente în municipiile reședință. Pentru început, se vor organiza 26 de sedii secundare, a anunțat ministrul Afacerilor Interne.

„Această măsură reprezintă încă un pas important al MAI pentru dezvoltarea serviciului public, oferind cetăţenilor care solicită derularea de operaţiuni pe linie de înmatriculare auto să aleagă între sediul aflat în municipiul reşedinţă de judeţ sau sediul secundar, ceea ce va conduce la diminuarea distanţelor parcurse în vederea soluţionării diferitelor operaţiuni, dar şi la reducerea aglomeraţiei”, a declarat ministrul Marcel Vela.

În aceste sedii secundare, în zilele de marți și joi, se vor prelua documentele necesare înmatriculării vehiculelor și eliberării plăcuțelor cu numerele de înmatriculare. Astfel cetățenii nu vor mai fi nevoiți să meargă până în municipiile reşedinţă de judeţ.

În județul Cluj, un astfel de sediu secundar se va deschide în Câmpia Turzii. Alte sedii vor funcționa în Sebiş – Arad, Câmpulung – Argeş, Oneşti – Bacău, Năsăud – Bistriţa Năsăud, Dorohoi – Botoşani, Făgăraş – Braşov, Caransebeş – Caraş-Severin, Medgidia – Constanţa, Tecuci – Galaţi, Topliţa – Harghita, Petroşani – Hunedoara, Urziceni – Ialomiţa, Paşcani – Iaşi, Bragadiru – Ilfov, Sighetu Marmaţiei – Maramureş, Reghin – Mureş, Roman – Neamţ, Caracal – Olt, Câmpina – Prahova, Mediaş – Sibiu, Câmpulung Moldovenesc – Suceava, Lugoj – Timiş, Măcin – Tulcea, Bârlad – Vaslui şi Drăgăşani – Vâlcea.

„Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Instituţiile Prefectului din judeţele pe care le-am enumerat vor întreprinde, în perioada imediat următoare, demersurile necesare pentru punerea în aplicare a acestei măsuri, pentru ca din data de 22 septembrie să fie operaţionalizate”, a mai spus Marcel Vela.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza