Cal confiscat de polițiștii pentru că era chinuit. Stăpânul său s-a ales cu amendă

by admin

Poliţiştii clujeni au confiscat și au transportat la un adăpost pentru animale un cal găsit fără supraveghere pe un drum din Cluj-Napoca. Animalul avea două picioare legate și se deplasa cu dificultate.

„Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au emis un ordin de plasare în adăpost a unei cabaline găsite în zona străzii Pometului, din municipiul Cluj-Napoca, pentru o perioadă de 45 de zile. Verificările au fost demarate în urma unei sesizări, cu privire la faptul că animalul ar fi fost lăsat fără supraveghere pe un drum public, având două dintre membre legate între ele, fiindu-i astfel îngreunată deplasarea.

În cadrul activităților, polițiștii au găsit animalul în zona menționată, fiind identificat totodată și proprietarul cabalinei, iar în urma constatării aspectelor sesizate, conform prevederilor Legii 61/1991R, a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 200 de lei. De asemenea, a fost fost emis un ordin de plasare în adăpost a exemplarului cabalin pentru 45 de zile, fiind lăsat în custodia unei entități responsabile cu prestarea serviciului de adăpostire a animalelor”, a transmis IPJ Cluj.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza