Cabinetele medicilor de familie, asaltate de tot mai multe cazuri de copii cu viroze

by Oana Spiru

Zeci de copii ajung în fiecare zi în cabinetele medicilor de familie cu mici simptome de răceală. E un fenomen care durează deja de câteva săptămâni și, spun medicii, a fost favorizat, de începerea școlii.

Specialiștii spun că nu este cazul ca părinții să intre în panică atunci când copilul face o zi febră sau îi curge nasul. Desigur, nu mai trebuie lăsat în colectivitate, însă starea lui trebuie monitorizată cu calm și atenție la simptome.

„Măsuile de distanțare fizică și purtatul măștii ajută la toate bolile. Viroze avem multe și față de anul trecut oamenii sunt mult mai speriați. Acum la primele semne de răceală se exagerează, de la școală imediat îi întoarce pentru că tușesc de 2 ori sau au temperatura 37,2. Presiunea este foarte mare și pe părinți că trebuie să plece de la serviciu și pentru noi fiindcă aglomerează cabinetele și pacienții deja planificați”, povestește dr. Ioan Mureșan.

Conform medicului Ioan Mureșan, ca să nu se mai aglomereze cabinetele medicilor, părinții ar trebui să anunțe în primă fază medicul de familie sau să sune la peditel sau alopedi. Dacă simptomele sunt ușoare pot primi un tratament simptomatic la distanță. Dacă într-o zi, două, lucrurile nu se rezolvă și se agravează, atunci se pot adresa serviciilor de urgență și cabinetelor.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza