Bilanțul victimelor COVID-19: 22 de decese în România

by admin

Numărul pacienților confirmați cu COVID-19 care și-au pierdut viața continuă să crească. Joi seara au anunțat patru noi decese al unor persoane diagnosticate cu noul coronavirus. Numărul total al victimelor a ajuns la 22.

Ultimele patru victime sunt:

  • un bărbat de 56 de ani, din Dâmbovița, care urma tratament la un centru de dializă din Capitală. Inițial a fost internat la Spitalul de Urgență București Floreasca, de unde a fost transferat în data de 23 martie, atunci când a fost confirmat pozitiv cu noul corinavirus,  la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș – secția ATI
  • un bărbat de 49 ani, din judetul Timiș, care s-a prezentat pe 20 martie la Unitatea de Primiri Urgențe a  Spitalului Județean de Urgență Timișoara. Aici a fost diagnosticat cu pneumonie acută (clinc si radiologic) și i s-a recomandat un consult de specialitate la spitalul de boli infecțioase. Conform pacientului , acesta nu a călătorit în străinătate și nici nu a fost contact al unei persoane pozitive.  În 21 martie s-a prezentat si la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara, dar nu a fost internat. În 24 martie starea sa se deteriorează, așa că solicită ambulanța, i se recoltează proba de exudat pentru COVID-19 și este lăsat la domiciliu. A fost confirmat cu noul coronavirus pe 26 martie, când a și decedat. Pacientul avea boli cronice preexistente ( poliartrită reumatoidă și hipertensiune arterială)
  • o femeie de 70 ani, din județul Neamț, internată în Spitalul Județean de Urgență  Piatra Neamț, pe secția de nefrologie, pentru hemodializă. Stare ei s-a agravat pe 25 martie,  cand se suspecteaza infecția cu coronavirus și se recoltează proba. Femeia a decedat în aceeași zi, dar confirmarea probei a venit pe 26 martie.
  • un bărbat, în vârstă de 45 ani, din județul Arad, confirmat cu COVID-19 în data 25 martie. A decedat în aceeași zi, în ambulanța care îl transfera la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza