Avertizare meteo de precipitații și intensificări ale vântului. A fost emis și un cod galben

by admin

Meteorologii au emis astăzi o informare meteo de precipitații  moderate cantitativ, intensificări ale vântului, viscol în zona montană înaltă. Avertizarea vizează întreaga țară și este valabilă începând de astăzi, de la ora 17:00, până joi seara, la ora 20:00.

În intervalul menționat, îndeosebi în jumătatea de vest a țării va ploua, la munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini mai mari de 1.700 m temporar va ninge. Cantitățile de precipitații acumulate vor depăși 20…25 l/mp, iar în Carpații Occidentali și Meridionali pe arii restrânse 50 l/mp.  Vântul va avea intensificări la munte, iar din noaptea de marți spre miercuri (17/18 ianuarie) la altitudini mari în masivele sudice va sufla tare cu viteze de peste 100…110 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. Local și temporar vor fi intensificări ale vântului și în restul teritoriului, cu rafale în general de 55…65 km/h, îndeosebi în vest și sud-est.

De asemenea, pentru zona montană a mai multor județe, printre care și Clujul, a fost emis un cod galben de vânt puternic. Codul galben intră în vigoare luni la ora 17.00 și este valabil până marți la ora 22.00.

Potrivit meteorologilor, în Carpații Meridionali și Occidentali și local în Banat, vântul va avea intensificări cu viteze de 60…80 km/h. La altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 100 km/h, va fi viscol și vizibilitate scăzută.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza