Autostrada Transilvania o ia la vale. Prefectul Clujului a vizitat zonele afectate de alunecări de teren

by admin

Probleme pe șantierul Autostrăzii Transilvania, pe sectorul dintre Nădășelu și Mihăiești. După ce în luna august aici a avut loc o alunecare de teren, reprezentanții prefecturii Cluj au efectuat o vizită în teren la Gârbău, pentru a analiza stadiul lucrărilor.

„Situația lucrărilor Subsecțiunii 3 A2 – Nădășelu – Mihăiești ale Autostrăzii A3, de pe raza comunei Gârbău, a  fost analizată în teren.

Urmare a situațiilor tehnice apărute în luna august, referitoare la alunecarea unui masiv de pământ, cât și a soluțiilor propuse de către specialiști, prefectul județului Cluj, doamna Irina Munteanu, alături de directorul regional al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri, ing. Eugen Cecan, au efectuat o vizită în teritoriu, în vederea stabilirii soluțiilor și a pregătirilor pentru anotimpul ploios, împreună cu reprezentantul constructorului și cu primarul comunei Gârbău, domnul Gheorghe Lucian Broaina.

Doamna prefect Irina Munteanu, prin Instituția Prefectului – Județul Cluj, asigură deschiderea și tot concursul în vederea depășirii obstacolelor apărute în cadrul lucrărilor, atât din punct de vedere tehnic, cât și pentru bunăstarea locuitorilor din apropierea zonelor de desfășurare a șantierelor autostrăzii”, se arată pe pagina Prefecturii Cluj.

Tronsonul Nădășelu – Mihăiești – Zimbor are o lungime de 31 de kilometri. După începerea lucrărilor, în urmă cu un an, au apărut mai multe probleme, din cauza terenului instabil. Inițial a avut loc o surpare de teren în apropiere de Nădășelu, unde unul dintre dealuri a luat-o la vale. După câteva luni s-a produs o nouă alunecare de teren, de această dată pe tronsonul Nădăşelu şi Zimbor, chiar lângă Sâncraiu Almaşului.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza