Autoritățile din Cluj-Napoca, pregătite de prima zăpadă. A fost activat comandamentul de deszpezire

by admin

Autoritățile din Cluj-Napoca sunt pregătite de sezonul rece. Primăria municipiului a anunțat că în această săptămână a fost activat comandamentul de deszăpezire, care va funcționa până anul viitor, la sfârșitul lunii martie.

„În această săptămână a fost activat comandamentul central de deszăpezire constituit din 9 membri coordonatori și 26 de dispeceri care vor asigura  permanența. Acesta funcționează în perioada 15 noiembrie 2022 – 31 martie 2023 având ca responsabilități stabilirea traseelor pentru intervenție pe fiecare sector, supravegherea activității de deszăpezire și verificare modului în care societățile contractante își realizează sarcinile privind deszăpezirea și combaterea poleiului”, au anunțat reprezentanții Primăriei.

În municipiul Cluj-Napoca, activitățile de deszăpezire vor fi executate în baza contractelor încheiate de către operatorii de salubritate:

  • S.C. Supercom S.A. – sector 1 (Cartierele Mănăștur, Grigorescu, Gruia, Centru, Zorilor)   acestea asigurand un număr de 22 utilaje specifice (solnițe echipate cu lamă / autobasculante pentru transportul zăpezii / încărcătoare frontale) și un stoc de 900 tone de sare și 80 tone clorură de magneziu
  • S.C. Brantner Servicii Ecologice SRL – sectorul 2 (Cartierele Mărăști, Gheorgheni, Iris, Dâmbu Rotund, Bună Ziua) – cu un număr de 22 utilaje specifice și un stoc de 950 tone de sare și 10 tone clorură de magneziu.

Planul de deszăpezire pentru iarna 2022/2023 cuprinde un număr total de 400 străzi (din care 26 străzi noi introduse în 2022) în sectorul 1 și 381 străzi – din care 47 străzi noi în sectorul 2.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza