Au mai rămas 6 zile până la alegerile parlamentare. Află cum poți vota dacă ești în carantină sau izolare

by admin

Au mai rămas 6 zile până la alegerile parlamentare. Biroul Electoral Central a emis o decizie cu privire la modul în care își vor exercita dreptul de vot persoanele aflate în izolare sau carantină. Astfel, cetățenii cu drept de vor aflat în carantină trebuie să depună o cerere în acest sens, însoțită de decizia de carantină emisă de DSP.

Cei aflați în izolare trebuie să depună, alături de cerere, o copie după biletul de externare (care să confirme diagnosticul și indicația de izolare), decizia de izolare emisă de DSP și rezultatul unui test COVID-19 pozitiv din ultimele 14 zile.

Direcţiile de Sănătate Publică vor transmite până cel târziu în 5 decembrie birourilor electorale de circumscripţie lista persoanelor în privinţa cărora s-a instituit izolarea sau carantină şi cu privire la care s-a formulat cerere pentru votul prin urna mobilă.

Conform deciziei BEC, cererile privind emiterea documentelor necesare exercitării votului prin intermediul urnei speciale constituie totodată și cereri pentru exercitarea dreptului de vot.

„În cazul persoanelor în cazul cărora direcțiile de sănătate publică au confirmat conform art. 2 instituirea izolării sau carantinei, birourile electorale de circumscripție județeană/oficiile electorale, după caz, imprimă cererile privind emiterea documentelor necesare exercitării votului prin intermediul urnei speciale prevăzute la art. 1 alin. (7) din decizia Biroului Electoral Central nr.40/2020, republicată, pe care le transmit, împreună cu deciziile emise de direcțiile de sănătate publică, prin intermediul instituției prefectului, până cel mai târziu în data de 6 decembrie 2020, ora 10.00, biroului electoral al secției de votare celei mai apropiate de imobilul la care s-a solicitat deplasarea urnei speciale”, se mai arată în decizia BEC.

Modelul cererii pentru urna mobilă în cazul celor aflați în carantină sau izolare poate fi descărcat de pe pagina Autorității Electorale Permanentă.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza