Au început lucrările la cel mai modern sediul al unei școli din România

by admin

Au început lucrările la cel mai modern sediu al unei școli din România. Este vorba despre construcția Centrului Școlar pentru Educației Inclusivă, instituție de învățământ special aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj.

Proiectul are o valoare de peste 14 milioane de lei și va fi finanțat din fonduri europene. El prevede construirea celei mai moderne școli speciale din țară, care va dispune de dotări unice la nivel național. 

Lucrările ce urmează să fie efectuate la nivelul Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Cluj-Napoca, constau, în esență, în demolarea corpurilor de clădire existente și realizarea pe acest amplasament a unui corp nou, cu un regim de înălțime P+3E, modernizarea unuia dintre corpurile actuale și organizarea spațiului exterior, prin amenajarea unui loc de joacă și pentru activități în aer liber, spațiul verde fiind, de asemenea, reamenajat, inclusiv prin replantarea de noi arbori. 

Pentru a răspunde cerințelor educaționale actuale, noul sediu al școlii speciale clujene va beneficia, în premieră națională, de o grădină senzorială amplasată pe acoperiș, precum și de un spațiu special destinat hidroterapiei. 

Totodată, în vederea asigurării unui act educațional de calitate și la standarde europene, va fi amenajată și o zonă dedicată relaxării și recreerii personalului instituției. 

Lucrările au un termen de execuție de maxim 24 de luni.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza