Au început înscrierile pentru sesiunea extraordinară a examenului de rezidențiat. Dosarele se depun până la mijlocul lunii viitoare

by admin

Ministerul Sănătății a anunțat că, începând de astăzi, absolvenții de medicină se pot înscrie pentru sesiunea extraordinară a concursului de rezidențiat ce va fi organizat în luna mai. Dosarele vor putea fi depuse până pe 12 aprilie 2023.

Concursul va avea loc în data de 14 mai și va fi organizat în centrul universitar București, pentru locurile și posturile rămase neocupate la domeniul Medicină, în sesiunea 20 noiembrie 2022. Concursul va avea o durată de patru ore, în care trebuie rezolvate teste de tip grilă cu 200 de întrebări. Alegerea unui loc sau post va fi condiționată de obținerea unui punctaj minim de promovare de 60% din punctajul maxim obținut.

Publicația, Metodologia de concurs și Lista locurilor și posturilor disponibile sunt publicate pe pagina web: rezidentiat.ms.ro. La examen sunt scoase la concurs 628 de posturi. Cele mai mult posturi, respectiv 99, sunt pentru Chirurgie generală, alte 93 fiind pentru Medicina de urgenţă.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza