Atacuri cibernetice asupra site-urilor mai multe instituții guvernamentale. Au fost vizate Guvernul, Ministerul Apărării sau Poliția de Frontieră

by admin

Un val de atacuri cibernetice a vizat site-urile mai multor instituții guvernamentale din țara noastră. O parte dintre acestea au fost blocate și nu pot fi accesate nici la această oră.

Potrivit Guvernului României, vineri dimineață, accesarea site-urilor gov.ro, mapn.ro si politiadefrontiera.ro, cfrcalatori.ro şi a site-ului unei instituții financiare a fost afectată de o serie de atacuri cibernetice de tip DDOS (distributed denial of service).

„Specialiștii IT de la nivelul structurilor guvernamentale colaborează cu experții instituțiilor de specialitate pentru restabilirea accesului și identificarea cauzelor. Între timp, accesul către site-ul www.gov.ro a fost refăcut”, a mai precizat vineri Guvernul.

Atacurile cibernetice au fost confirmate și de reprezentanții MApN.

„Confirmăm că un atac cibernetic de tip distributed denial of service (DDOS), a fost declanșat, la ora 04.05, asupra site-ului MApN (www.mapn.ro). Atacul nu a compromis funcționarea paginii de internet a instituției, ci doar a blocat accesul utilizatorilor la aceasta.

Facem precizarea că site-ul MApN nu conține baze de date cu caracter sensibil sau clasificat, iar atacul nu a afectat alte servicii și rețele informatice ale MApN.

Specialiștii Comandamentului Apărării Cibernetice al MApN (CApC) lucrează la acest moment pentru reluarea funcționalității paginii de internet a ministerului”, se arată în comunicatul MApN.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza