Aproape 100 de noi echipamente medicale ultramoderne, pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă. Investiția depășește 6,4 milioane de lei

by Oana Spiru

Consiliul Judeţean (CJ) Cluj a cumpărat 97 de noi echipamente medicale ultramoderne, în valoare de peste 6,4 milioane de lei, pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca.

“Consiliul Judeţean Cluj a încheiat contractele pentru achiziţionarea a nu mai puţin de 97 de noi aparaturi şi echipamente medicale de ultimă generaţie. Acestea au fost cumpărate în cadrul proiectului cu finanţare europeană ce vizează dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca, unitate medicală subordonată Ministerului Sănătăţii şi care îşi desfăşoară activitatea în spaţii aflate în proprietatea forului administrativ judeţean. (…) Valoarea celor 97 de echipamente medicale ultraperformante este de 6.434.975 de lei, fără TVA”, transmite CJ Cluj.

Printre dotările care vor veni atât în sprijinul echipei medicale, cât și al pacienților, se numără nouă ecografe pentru diverse investigații, un sistem de videoendoscopie, un videocolonoscop, două videogastroscoape, dintre care unul pediatric, un videoduodenoscop și două aparate radiologice.

De asemenea, au mai fost achiziționate două biomicroscoape cu aplanotonometru, un laser micropulsat, un laser oftalmologic, un electrocauter cu plasma Argon, 12 sisteme pentru depozitarea materialelor sanitare, 24 de trolii mobile de diferite dimensiuni.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza