Angajații primesc acces direct la Revisal și pot vedea oricând vechimea în muncă.

by Christian Suciu

Președintele Klaus Iohannis a promulgat oficial legea prin care angajații vor căpăta acces online la propriile date din ReviSal în data de 20 de mai. Prin modificările aduse legii 53/2003 sunt cuprins două noi aliniate, „5^1” și ”(5^2) care vor reglementa accesul angajaților la datele menționate.

Potrivit modificărilor aduse registrul general de evidență a salariilor devine accesibil în format online iar angajații vor putea vizualiza, descărca și tipări datele cuprinse și inclusiv să verifice propria vechime în muncă sau în specialitate.

” (5^1) Registrul general de evidenta a salariaților este accesibil online pentru salariați/foști salariați, in privința datelor care ii privesc. Dreptul de acces se limitează la vizualizarea, descărcarea si tipărirea acestor date, precum si la generarea online și descărcarea unui extras din registru. 

(5^2) Vechimea în munca și/sau în specialitate poate fi dovedită si cu extrasul prevăzut la alin.(5^1), în condițiile stabilite prin hotărarea Guvernului.” se arată în textul legii.

Potrivit legii, în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare se stabilesc procedurile de acces în mediul online ale angajaților, precum și modalitatea de generare și descărcare a extraselor și a condițiilor în care se va putea dovedi vechimea în muncă și specialitate în conformitate cu prevederile legale.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza