Americanii vor să transforme baza aeriană de la Câmpia Turzii în hub NATO. Sunt gata să investească milioane de dolari

by admin

Baza aeriană de la Câmpia Turzii se pregătește de o schimbare radicală. Departamentul Apărării din Statele Unite vrea să investească anul viitor 130 de milioane de dolari pentru modernizarea bazei și transformarea ei într-un hub al NATO la Marea Neagră, scriu cei de la G4Media.

Propunerea de buget a fost înaintată deja Congresului Statelor Unite. În urma acestei investiții, baza aeriană ar urma să devină un punct cheie pentru operațiunile forțelor aeriene ale armatei SUA în Sud-Estul Europei, mai cu seamă în misiunile aeriene ce au ca scop descurajarea agresiunilor Rusiei.

Potrivit documentului oficial transmis Congresului și dezbătut în comisiile de specialitate, investiția de la Câmpia Turzii ar fi cel mai mare proiect de construcții militare din străinătate din programul European Deterrence Initiative, inițiat de Pentagon în 2014, la scurt timp după ce Rusia a anexat ilegal Crimeea.

Forțele Aeriene ale SUA au cerut o modernizare majoră a bazei folosite deja de piloții americani. Proiectul Pentagonului prevede construirea de piste de aterizare pentru avioane cargo, un depozit de combustibil, un hangar pentru avioane și alte facilități necesare unui număr crescut de avioane.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza