Ambasadorul Statelor Unite ale Mexicului, bine primit în vizită la Cluj!

by Christian Suciu

Ambasadorul Statelor Unite Mexicane, Sa José Guillermo Ordorica Robles aflat într-o vizită oficială a fost întâmpinat la Cluj-Napoca de Vicepreședintele Consiliului Județean Vákár István dar și de Consulul Onorific al Mexicului la Cluj-Napoca, Dorin Zăgălean și Asistentul Consular Cristina Boncaciu și ulterior de Primarul Emil Boc. Aceștia au discutat despre cooperarea româno-mexicană în mai multe domenii inclusiv cel economic și cel educațional.

Oficialul mexican alături de Șeful Cancelariei însărcinat cu probleme economice, comerciale și de cooperare, Benito Jimenez Sauma și-au exprimat gratitudinea față de relația reciprocă de cooperare pe plan universitar și totodată au arătat disponibilitate pentru a sprijini inițiativele existente la nivel județean.

”Îi mulțumesc domului Ambasador pentru buna colaborare și îi urez mult succes în proiectele viitoare. Am cunoscut cu această ocazie un om desăvârșit și, totodată, un prieten, care va fi mereu binevenit la Cluj. Ne exprimăm în continuare dorința de a stabili relații de cooperare cu partenerii străini, care să conducă la rezultate concrete, reciproc avantajoase.” a declarat Vicepreședintele Consiliului Județean, Vákár István.

De asemenea și edilul municipiului a ținut să-și exprim mulțumirea pentru cooperarea din domeniul economic dar și să sublinieze noile discuții avute cu aceștia privind capacitățile de inovare ale ecosistemului local.

”Am primit astăzi, în Sala de sticlă a Primăriei, vizita E.S. dl José Guillermo Ordorica Robles, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Statelor Unite Mexicane în România. Cu această ocazie, am adus mulțumiri Excelenței Sale pentru cooperare, în special în sectorul economic. Întâlnirea a reprezentat în fapt o vizită de rămas bun, domnul ambasador Robles urmând să își încheie mandatul.

Cu această ocazie am discutat și despre avantajele competitive ale orașului nostru, de la resursa umană extrem de bine pregătită la capacitatea de inovare a ecosistemului local format din cetățeni, autoritatea publică, universități, mediul privat și ONG-uri.” a transmis pe pagina sa oficială Primarul Clujului, Emil Boc.

Galerie FOTO:

Te-ar putea interesa si

Comenteaza