Am putea scăpa de masca de protecție și la birou. Decizia finală, după 1 iunie

by admin

Angajații vaccinați împotriva COVID-19 ar putea scăpa de masca de protecție și la birou. Premierul a anunțat că o decizie privind purtarea măștii la locul de muncă de către persoanele vaccinate va fi luată după 1 iunie.

„Încă nu este o decizie clară. După 1 iunie vom lua această decizie. Este în ordinul ministrului Sănătăţii. Cred că este o decizie luată înainte de a analiza foarte bine. De la 1 iunie stabilim acest lucru. Deocamdată cu mască la locul de muncă, la interior. După 1 iunie vorbim de alte modificări”, a declarat Florin Cîțu.

Tot după 1 iunie Guvernul va modifica și actele normative necesare astfel încât evenimentele culturale să se poată desfășura în siguranță.

„Vom modifica actele normative necesare, pentru a crea cadrul legal necesar ca să putem să mergem în acea etapă. În acest moment noi am prezentat în decizia CNSU următoarele etape, ca să foarte clar pentru români la ce să se aştepte”, a mai precizat premierul Cîţu.

Întrebat dacă toţi românii vor avea acces la spectacole după 1 iunie, Florin Cîţu a spus: „Pentru toţi românii… depinde, dacă sunt vaccinaţi sau nu. Aţi văzut că fiecare eveniment, în interior sau în exterior, are anumite criterii referitoare la număr de persoane la interior, dacă persoanele sunt vaccinate, dacă organizatorii îşi asumă că persoanele sunt vaccinate, atunci vorbim de alt număr de persoane”, a spus premierul.

Posibilitatea renunțării la mască la locul de muncă dacă toți angajații sunt vaccinați a fost dezbătută în comitetul interministerial care a analizat noile măsuri de relaxare. Hotărârea de Guvern prin care au fost ridicate unele restricții nu menționează însă această posibilitate.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza