Alunecare de teren pe strada Uliului. Ce spune Primăria

by Bianca Baraboi

Ieri seară, aproape de miezul nopții, oamenii au început să sune la 112 și să raporteze o alunecare de teren care se produsese pe strada Uliului. Drumul se surpase practic pe o lungime de 20 de metri. Se pare că problemele drumului nu erau străine, pentru că acesta avea crăpături pe mai multe porțiuni. Locuitorii sunt acum îngroziți de ceea ce s-a întâmplat, pentru că până la soluționare, sunt aproape rupți de lume. Teama lor cea mai mare este că, în caz de o urgență, pompierii sau ambulanța, nu ar putea ajunge la solicitare.

ISU Cluj, 26.04: În dispeceratul ISU Cluj a fost înregistrată o solicitare privind o alunecare de teren care s-a produs pe strada Uliului din municipiul Cluj-Napoca.
La fața locului s-a alocat un echipaj cu o autospecială din cadrul Detașamentului 2 Cluj-Napoca, care a constatat că a fost afectată una dintre benzile de mers a carosabilului, pe o lungime de aproximativ 20m. Totodată, s-a anunțat poliția locală și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din cadrul primăriei municipiului Cluj-Napoca, care au alocat echipaje și personal de specialitate la evenimentul respectiv.
Ca măsură de siguranță a fost restricționat traficul auto pe strada Uliului, iar echipajul ISU Cluj rămâne în supraveghere, alături de echipaje ale poliției locale și personal al SVSU Cluj-Napoca, pentru a evalua dacă alunecarea de teren avansează.

Deocamdată accesul se poate face doar pe jos în zona, iar Primăria încearcă să identifice rute alternative de acces.

Primăria Cluj-Napoca: În data de 27 aprilie 2024 a fost convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență, unde au fost stabilite următoarele măsuri:

1. Închiderea circulației auto pe strada Uliului, pe tronsonul afectat de alunecari;
2. Identificarea unor rute alternative de acces;
3. Mandatarea RADP să intervină pentru amenajarea rutei alternative, acolo unde este necesar.

Iulia Perșa, purtătoare de cuvânt a Primăriei Cluj-Napoca: O echipă de la Primărie s-a deplasat acolo. Se va face o expertiză să știm ce trebuie să facem pentru consolidare, iar după expertiză se scoate autorizația și facem lucrări de urgență.

Saci cu nisip pentru a opri infiltrațiile de apă

Sâmbătă după-amiază muncitorii RADP au intervenit și au adus mai mulți saci cu nisip pentru a opri infiltrațiile de apă. Se pare că aceasta este măsura dispusă de experți pentru a proteja strada în caz de ploaie.

Ce spun locuitorii din zonă

Oamenii să tem de o nenorocire mai mare dar speră într-o minune și o rezolvare cât mai rapidă.

Doamne ferește să avem nevoie de ambulanță sau de pompieri.

Mi-e frică să nu se ducă casa peste noapte, nu o să dorm acasă la noapte.

Nu s-a făcut infrastructură bună, nu s-au băgat materiale cum trebuie, au spus locuitorii din zonă.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza