Al doilea val de relaxare? S-ar putea redeschide terasele și plajele

by admin

Ministrul Sănătății vine cu vești bune. Nelu Tătaru a declarat că ar putea fi implementat un al doilea val de relaxare, cu condiția ca trendul descendent al îmbolnăvirilor din ultimele zile să se mențină. În acest al doilea val, ar putea fi redeschise treptat terasele și plajele.

„Deocamdată nu se pune problema instituirii unor noi restricţii, noi gestionăm şi evaluăm rezultatele fiecărei zile. Duminică am avut 213 cazuri noi, luni tot 213. În schimb, a scăzut numărul persoanelor internate la terapie intensivă, 177. Încă suntem în perioada în care evaluăm weekendul trecut, de la prima perioadă de relaxare, urmând ca de poimâine, miercuri, să evaluăm şi să gestionăm zilele care au urmat. Suntem într-o perioadă de relaxare, în care sunt respectate poate mai puţin unele reguli de distanţare sau purtarea măştii în anumite incinte, în mijloacele de transport în comun sau la locul de muncă şi ne vom adapta după fiecare zi. În condiţiile în care vom avea un număr de cazuri în scădere, de la o zi la alta, ne gândim la o altă perioadă de relaxare, de exemplu, deschiderea teraselor de la 1 iunie. De la 15 iunie, ne gândim la deschiderea plajelor”, a explicat Nelu Tătaru pentru B1TV. 

Întrebat despre posibila redeschidere a restaurantelor, ministrul Sănătăţii a declarat că o asemenea măsură va fi analizată după ce va fi observat efectul redeschiderii teraselor.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza