Alte 16 cazuri depistate pozitiv astăzi. Bilanțul a ajuns la 139 de persoane

by Cristina Mihaila

Pe teritoriul României au fost confirmate până în acest moment 139 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cei 139 de cetățeni care au contactat virusul, nouă sunt declarați vindecați și au fost externați.
Astăzi au fost confirmate 16 cazuri noi, după cum urmează: 4 cazuri în București, 4 în Arad, 3 în Brașov, 2 în Brăila și câte 1 caz în Constanța, Teleorman și Iași.

⭕️Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Cele 16 persoane au vârsta cuprinsă între 5 ani și 71 de ani.

Ieri a fost confirmat și ce de-al doilea caz de la Cluj. Este vorba despre o tânără de 25 de ani din Cluj-Napoca, întoarsă din Berlin, care a fost testată pozitiv cu coronavirus. Potrivit prefectului Mircea Abrudean, tânăra nu se afla sub măsura izolării la domiciliu, deoarece la data întoarcerii în țară, în 11 martie, Germania nu figura ca zonă de risc. Ea s-a prezentat singură la Spitalul de Boli Infecțioase, unde a rămas internată. Aceasta ar fi interacționat doar cu membrii familiei, care urmează să fie și ei testați.

Este cel de-al doilea caz la nivelul județului Cluj, după cel al femeii de 33 de ani revenită din Italia. În total, bilanțul îmbolnăvirilor cu COVID 19 în România a ajuns la 139. Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Cele 16 persoane au vârsta cuprinsă între 5 ani și 71 de ani.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza