After school-urile, soluția salvatoare pentru părinți. Au aceștia încredere să își lase copiii?

by Oana Spiru

Creșele și after school-urile rămân deschise, chiar dacă incidența COVID-19 crește la 3 la mie.
Școlile se închid de la o zi la alta, iar părinții nu reușesc să își organizez programul pentru a fi alături de copil. Ce facem în această situație? Un after-school poate fi soluția pentru că acestea și-au adaptat programul atât pentru a ajuta copiii din ciclul primar cât și pe cei de gimnaziu.

La Centrul Miraveli Education se organizează after-school și pentru gimnaziu. Elevii primesc sprijin de la profesori în fiecare zi la toate materiile.

„Programul nostru este de la 8-18:30. Nu avem mai puțini copii, din contră am o listă de așteptarea foarte lungă. Din câți copii am avut, părinții a 2/3 copii mi-au spus din vară că au anumite temeri. Eu am after-school și pentru ciclul primar și pentru gimnaziu. Am mulți copiii care în perioada în care sunt online, vin și fac orele online la noi. Avem undeva la 70 de copii pe zi. Ne ocupăm de ei din toate punctele de vedere. Pentru copii ete o perioadă foarte dificilă. Din punct de vedere emoțional și din punct de vedere al părții educaționale din școală pentru copii este o perioadă dificilă”, a declarat pentru Servus Cluj, profesorul Elisabeta Nistor, director „Centrul Miraveli Education”

Părinții sunt disperați și nu știu cum să își mai organizeze timpul pentru a putea fi lângă copiii dacă aceștia nu prind un loc la after school. Raluca este mama unui copil de 3 ani și a încercat să își organizeze programul după cel mic.

„Pentru mine este foarte important să fiu lângă el. Eu și soțul meu lucrăm amandoi de acasă în această perioadă. La început am încercat să ne facem și treaba la muncă, dar în același timp să ne ocupăm și de copil. După scurt timp am clacat și am ales să mergem cu cel mic la un after school privat”, ne spune mămica.
Totodată, la alte centre din Cluj-Napoca părinții sunt mai sceptici în a duce copiii în această perioadă.
„Depinde de zile. Copiii vin prin rotație, iar părinții sunt destul de sceptici în această perioadă. Avem mult mai puțini copiii față de aceeași perioadă a anului trecut. Părinții sunt sceptici văzând situația epidemiologică la nivelul județului Cluj. Noi trimitem către părinți orice situație avem. Dacă avem o viroză, o răceală, un simptom”, ne mai transmit reprezentanții After-School Camigo.

Școlile de stat, nici vorbă să audă de After-School. Întrebând la Bălcescu dacă nu permite școală să organizeze after-School, o doamnă ne-a spus că „nu permite pandemia”

„Nu se țin orele, cum să se organizeze After-School? Și dacă ar fi fost ore nu am fi organizat After-School”, spune o doamnă de la Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu

Te-ar putea interesa si

Comenteaza