Adversar puternic pentru CFR Cluj în turul II preliminar al Ligii Campionilor

by admin

CFR Cluj și-a aflat adversara din turul II preliminar al Champions League. Dacă vor trece de campioana Maltei, Floriana, feroviarii vor juca cu Dinamo Zagreb. Meciul cu campioana Croației va avea loc la Cluj, pe 25 sau 26 august.

Dinamo Zagreb este cea mai titrată echipă din Croația. Alb-roșii au câștigat până acum 21 de titluri, inclusiv ultimele trei ediții ale campionatului. Anul trecut, Dinamo a reușit să se califice în grupele Ligii Campionilor, după ce au trecut de trei tururi preliminare. Repartizați într-o grupă cu Manchester City, Atalanta și Șahtior Donețk, croații au reușit o victorie la scor în fața italienilor, 4-0. A fost singura lor victorie din grupe. Trupa din Zagreb a pierdut tur-retur cu City şi a obţinut două remize cu Şahtior (3-3 şi 2-2).

Ultimul duel al croaţilor cu o formaţie din România datează din sezonul 2014-2015, când Dinamo Zagreb a întâlnit-o pe Astra Giurgiu, în grupele Europa League.Atunci, croaţii s-au impus pe teren propriu, scor 5-1, dar au pierdut în România, scor 0-1.

Lotul lui Dinamo Zagreb e cotat la 94 de milioane de euro, de aproape patru ori mai mult decât valoarea cumulată a jucătorilor din lotul CFR-ului. Cel mai valoros jucător al croaţilor antrenaţi de Zoran Mamic este portarul Dominik Livakovic, cotat la 12 milioane de euro.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza