Acțiune în sistem „CASCADĂ” pentru creșterea siguranței rutiere: amenzi de peste 40.000 de lei

by Bianca Baraboi

Azi, polițiștii rutieri clujeni dar și câțiva din Bihor, au realizat o acțiune de prevenire a accidentelor. 62 de sancțiuni au fost aplicate de peste 40 de mii de lei, din care 50 au fost pentru viteză, iar 12 permise au fost reținute.

În intervalul orar 07.00-14.00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat o acțiune, în sistem „cascadă”, pe DN1-E60, pe tronsonul de drum Turda – Cluj-Napoca – Huedin – Bucea, în scopul prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente identificate în urma analizei.

În acest sens, activitatea a fost susținută cu sprijinul efectivelor de poliție rutieră din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, Poliției municipiului Turda, Poliției Orașului Huedin, în colaborare cu efectivele Serviciului Rutier Bihor.

În cadrul acțiunii au fost constatate și aplicate 62 de sancțiuni contravenționale, în valore totală de peste 40.000 de lei, dintre care 50 au fost pentru încălcarea regimului legal de viteză.

sursa foto: IPJ Cluj

În cazul a 12 conducători auto, surprinși cu aparatul radar depășind limita legală de viteză cu peste 51 km/h, a fost luată măsura suspendării dreptului de a conduce.

Totodată, polițiștii au reținut 3 certificate de înmatriculare, 2 pentru lipsa poliței de asigurare obligatorie R.C.A., iar 1 pentru inspecția tehnică periodică expirată.

Pentru a evita evenimentele deosebite sau accidentele de circulație grave, vă îndemnăm să conduceți prudent, să respectați regulile de circulație și limitele legale de viteză stabilite pentru fiecare sector de drum.

Acțiunile polițiștilor vor continua să fie orientate spre creșterea siguranței rutiere, prin aplicarea și impunerea strictă a normelor de circulație, în vederea descurajării conduitei iresponsabile la volan.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza