Acțiune de împădurire în județul Cluj. Vor fi plantați 4.000 de puieți de molid

by admin

O acțiune de împădurire va avea loc sâmbătă, 14 mai, în zona Măguri Răcătău din județul Cluj. Acțiunea este organizată de Asociația Nature O’clock, în parteneriat cu Consiliul Județean Cluj.

Cu această ocazie vor fi plantați 4.000 de puieți de molid, pe o suprafață de un hectar. Resursele materiale și transportul sunt asigurate de către organizatori, participanții având opțiunea de a ajunge la locul de desfășurare a manifestării și cu mașina personală.

„Ne bucurăm că suntem parte a unui proiect atât de ambițios și că reușim să sprijinim acțiuni care vizează protejarea mediului înconjurător. Conștienți fiind de rolul și importanța pădurilor în viața noastră de zi cu zi, îi îndemn pe toți cei care doresc să contribuie la protejarea naturii să se implice în astfel de activități într-un număr cât mai mare”, a transmis Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

„Îi invităm, pe această cale, pe toți cetățenii să ia parte la un eveniment de o importanță deosebită pentru sănătate și pentru natură”, a declarat și Laura Găină, președinte Asociația Nature O’clock.

Derulat sub sloganul „Să respirăm și în viitor”, evenimentul va reuni circa 250 de voluntari și va avea următorul program:

  • 8:00 plecarea cu autocarele din zona Sala Sporturilor;
  • 9:00 – 10:00 instruirea SSM și distribuirea uneltelor și a celor necesare;
  • 10:00 -14:00 începerea activității de plantat sub îndrumarea Direcției Silvice;
  • 14:00 – 15:00 socializare, poze;
  • 15:00 plecarea cu autocarele spre Cluj-Napoca.

Participarea se realizează doar pe bază de înscriere la adresa de e-mail – laura.macovei@letsdoitromania.ro.

Evenimentul se va derula cu asistența de specialitate a Serviciului Public Salvamont-Salvaspeo de sub autoritatea Consiliului Județean Cluj.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Sa respiram și in viitor! - Nature O`Clock 16/05/2022 - 22:33

[…] un real succes Consiliul Județean susține procesul de împădurire a județului ClujAcțiune de împădurire în județul Cluj. Vor fi plantați 4.000 de puieți de molidO activitate de împădurire în zona Măguri Răcătău din județul Cluj Actiune de impadurire […]

Raspunde

Comenteaza