A început pregătirea pentru examenele naționale. Câți elevi au mers la școală în prima zi

by admin

Pe 2 iunie a început pregătirea pentru Evaluarea Națională și pentru Bacalaureat. Elevii clujeni au putut reveni în școli pentru a studia pentru examenele naționale. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Cluj, în prima zi la pregătirile organizate în școlile din județ au participat 3.065 de elevi de clasa a VIII-a (54% dintre absolvenți) și 2.066 de elevi din clasele a XII-a (49% dintre absolvenții de liceu).

„Conducerile unităţilor de învăţământ  preuniversitar din județul Cluj, cu sprijinul direct al autorităților publice locale, al Inspectoratului Școlar Județean Cluj, în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică Cluj și sub directa coordonare a Instituției Prefectului Județului Cluj au desfășurat ample activități de pregătire a infrastructurii educaționale, astfel încât, în perioada 2-12 iunie 2020, cursurile de pregătire şi consiliere a elevilor pentru susținerea examenelor naţionale să se desfășoare în condiții optime și de maximă siguranță, în toate unitățile școlare clujene, cu respectarea  strictă a normelor igienico-sanitare, derivate din legislația medicală și școlară, în vigoare”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Școlar Județean.

Astfel, potrivit ISJ Cluj, la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar din județul Cluj s-a realizat dezinfecţia și dezinsecția spațiilor de învățământ, s-au asigurat condiţiile pentru păstrarea unei distanţe de minimum doi metri între elevi, cadre didactice și întreg personalul din unitate şi au fost stabilite cu responsabilitate circuitele externe și interne din incinta unităților de învățământ, prin marcaje grafice care să indice vizual traseele și culoarele de acces înspre și dinspre sălile de clasă.

Accesul în unităţile de învăţământ se realizează, în continuare, după efectuarea triajului epidemiologic, măsurarea temperaturii de către personalul medical și dezinfectarea specifică la intrarea în incinta unității școlare (covoraşe dezinfectante, dispensere cu dezinfectant pentru mâini).

Toate activitățile planificate în această perioadă în școli se desfășoară în baza unui orar special, elaborat la nivelul fiecărei unități de învățământ (două ore pentru elevii claselor a VIII-a și câte trei ore pentru elevii claselor a XII-a, la care se adaugă o oră în plus pentru limba maternă).

Elevii care nu doresc să participe la activităţile organizate în  unitățile de educație clujene beneficiază, în continuare, de sesiuni online de pregătire a examenelor naționale. 

Te-ar putea interesa si

Comenteaza