A început pelerinajul de la Nicula. Au fost 500 de persoane în prima zi

by admin

A început pelerinajul de la Mănăstirea Nicula, cel mai mare din Transilvania. Participanții au fost nevoiți să respecte însă reguli stricte, din cauza epidemiei de coronavirus. Potrivit Prefecturii Cluj, în prima zi în incinta mănăstirii au fost aproximativ 500 de persoane, numărul maxim de participanți înregistrându-se în jurul orei 11.30. 

Pelerinii au fost atent supravegheați de 175 de jandarmi, polițiști, pompieri și ambulanțieri, alături de voluntari ai ISU Cluj și ai altor ONG-uri.

„În această perioadă au fost efectuate de către jandarmi, polițiști și pompieri verificări și controale de prevenire și de combatere a faptelor antisociale, de apărare împotriva incendiilor și de respectare a măsurilor individuale de protecție. Nu au fost constatate în prima zi a desfășurării ceremoniilor religioase încălcări grave privind acestea aspecte, majoritatea deficiențelor constatate au fost remediate pe loc. Cu toate acestea, pe partea de prevenire a incendiilor, au fost aplicate 4 sancțiuni, dintre care o amendă. De asemenea, o amendă a fost aplicată de către jandarmi. 

Două persoane au primit asistență medicală în această perioadă, din partea salvatorilor SMURD, fără a fi nevoie de transportul la spital”, a transmis prefectul Mircea Abrudean.

În incinta mănăstirii:

  • Este obligatorie purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura;
  • Este obligatorie respectarea distanțării fizice de 1,5 m pe întreaga perioadă și în întreg perimetrul interior și exterior al mănăstirii;
  • La intrarea în lăcașul de cult sunteți obligați să vă dezinfectați mâinile cu dezinfectant pus la dispoziție de către organizatori.

În perimetrul mănăstirii sunt disponibili dezinfectanți în zonele unde sunt preconizate afluențe mari de persoane și accesul autoturismelor este restricționat în zona mănăstirii. În fiecare zi, până la Praznicul Adormirii Maici Domnului, va fi liturghie arhierească, iar credincioșii pot participa în oricare din zilele menționate la slujbă, pentru a nu se crea aglomerări. 

Slujbele religioase vor fi transmise în direct, în fiecare zi, de către postul Trinitas TV, live pe pagina de Facebook a Mănăstirii Nicula și în data de 15 august de către TVR.

Foto: Radio Renașterea

Te-ar putea interesa si

Comenteaza