A început demolarea vechiului pod din Pâglișa

by Christian Suciu

Consiliul Județean Cluj a demarat lucrările de demolare a vechiului pod din localitatea clujeană Pâglișa. Până la construirea noului pod, circulația se va desfășura pe un pod în lungime de 14,80 metri, amplasat în amonte de podul existent.

”Toate podurile situate pe drumurile județene trebuie să ofere participanților la trafic condiții optime de siguranță. Continuăm, astfel, derularea unui amplu program de construire a mai multor poduri noi pe drumurile pe care le avem în administrare.”, a transmis Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Necesitatea reabilitării complete a podului a fost determinată de starea avansată de degradare în care acesta se afla. Astfel, în baza propunerii experților în domeniu, a fost luată decizia demolării vechiului pod și construirii unui pod nou.

Noul pod va avea o lungime de 34,60 metri iar partea carosabilă va avea lățimea de 7,80 metri. De asemenea, vor fi amenajate două trotuare cu o lățime de 1,15 metri.

În același timp, calea de rulare va dispune de hidroizolație performantă, protecție hidroizolație și două straturi de asfalt. Nu în ultimul rând, vor fi executate lucrări de amenajare a albiei prin realizarea de ziduri de dirijare.

FOTO:

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

A început demolarea vechiului pod din Pâglișa – Observator24.ro 10/11/2023 - 12:11

[…] Citeste mai mult […]

Raspunde

Comenteaza