A fost respinsă contestația licitației privind construcția metroului. Primăria Cluj-Napoca poate semna contractul cu firma câștigătoare

by admin

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a respins contestația depusă de firma Dogus, nemulțumită de rezultatul licitației privind construcția metroului. În aceste condiții, dacă reprezentanții Dogus nu se adresează instanței de judecată, Primăria Cluj-Napoca poate semna contractul cu asocierea Gulermak, desemnată câștigătoare a licitației. Verdictul CNSC a fost pronunțat  vineri, 7 martie 2023, soluția fiind următoarea: „respinge pe fond”.

„În 10 martie a fost contestată comunicarea privind rezultatul procedurii de către Asocierea S.C. DOGUS INSAAT VE TICARET A.S. – S.C. TEKFEN INSAAT VE TESISAT A.S. Termenul de judecare al CNSC este, conform prevederilor art. 24, alin. (1) din Legea nr. 101/2016 de 20 de zile de la data primirii dosarului achiziției. Acest termen poate fi prelungit cu 10 zile.

Comisia de evaluare nu cunoaște valoarea ofertei Asocierii S.C. DOGUS INSAAT VE TICARET A.S. – S.C. TEKFEN INSAAT VE TESISAT A.S. deoarece, conform SEAP, după acordarea calificativului de neconformitate din punct de vedere tehnic, acest ofertant nu a mai intrat in etapa de evaluare financiară, astfel că oferta financiară nu a putut fi vizualizată. Singura ofertă financiară vizualizată și evaluată de către comisia de evaluare a fost cea care a îndeplinit condițiile de eligibilitate DUAE și tehnice, respectiv cea a Asocierii Gulermak Agir Sanayi Insaat Ve Taahhut A.S., Gülermak Spólka Z Ograniczona Odpowiedzialnoscia, Alstom Transport S.A. și Arcada Company S.A .

Evaluarea ofertelor s-a efectuat de către comisia de evaluare și de către 18 experți cooptați din România și din străinătate cu experiență în astfel de proiecte complexe. Totodată, menționăm că fiecare etapă de evaluare a fost avizată de către observatorii desemnați de către Agenția Națională pentru Achiziții Publice. Criteriul de evaluare stabilit pentru atribuirea contractului este “cel mai bun raport calitate preț”. S-a punctat componenta tehnică 45%, iar componenta financiara 55%”, au transmis reprezentanții Primăriei Cluj Napoca.

În 28 februarie 2023 Asocierea Gulermak Agir Sanayi Insaat Ve Taahhut A.S.- Gülermak Spólka Z Ograniczona Odpowiedzialnoscia-Alstom Transport S.A. – Arcada Company S.A a fost desemnată câștigătoarea licitației deschise având ca obiect „Proiectare și Execuție lucrări de Infrastructură (structură de rezistență, cale de rulare, finisaje, sisteme de instalații), Automatizare trafic, Racordare alimentare cu energie electrică aferente obiectivului de investiție Magistrala I de metrou Cluj”:

Oferta financiară: 9.059.483.352,07 lei fără TVA (față de valoarea estimată de 9.064.456.067 lei fără TVA)

Punctaj obținut componenta financiară: 55 puncte (din 55)

Punctaj obținut componenta tehnică: 36,25 puncte din 45 puncte

Total punctaj obținut: 91,25 puncte din 100 puncte.

Te-ar putea interesa si

3 comentarii

A fost respinsă contestația licitației privind construcția metroului. Primăria Cluj-Napoca poate semna contractul cu firma câștigătoare – Revista Presei 08/04/2023 - 11:23

[…] post A fost respinsă contestația licitației privind construcția metroului. Primăria Cluj-Napoca poat… appeared first on Stiri de Cluj – Servus […]

Raspunde
Luc 10/04/2023 - 20:12

miticii vor face tot ce pot ei sa incetineasca la tot pasul proiectul metroului clujean

Raspunde

Comenteaza