A fost prelungită carantina pentru municipiul Gherla

by admin

A fost prelungită carantina pentru municipiul Gherla. Măsura a fost propusă de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în condițiile în care rata de infectare cu noul coronavirus se menține la peste 10 cazuri la mia de locuitori.

„Având în vedere situația epidemiologică generată de coronavirusul SARS-CoV-2, care a dus la înregistrarea unei rate de infectare de 10,38 cazuri la 1.000 de locuitori în municipiul Gherla, avizul de prelungire a carantinării zonale emis de INSP, CJSU Cluj a propus prin Hotărârea nr.91 prelungirea măsurii de carantină zonală instituită prin Ordinul nr. 4.659.818 din 4 noiembrie 2020, începând cu data de 19.11.2020, ora 05.00, pentru o perioadă de 7 zile”, a transmis prefectul Mircea Abrudean.

Măsura prelungirii carantinei municipiului Gherla a fost aprobată de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. 

Municipiul Gherla a intrat în carantină pe 5 noiembrie, după creșterea alarmantă a cazurilor de COVID-19. Astfel, deplasarea persoanelor a fost limitată, iar pentru tranzit au fost instituite rute ocolitoare. De asemenea, pentru cetățenii rezidenți, deplasarea în interiorul sau exteriorul orașului se face doar în baza unei declarații pe proprie răspundere, orice eveniment privat este interzis, iar slujbele religioase se pot desfășura doar în exteriorul bisericilor, cu maximum 20 de persoane.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza