A fost desemnat constructorul pentru o nouă secțiune a Autostrăzii Transilvania. Are 2 ani pentru finalizarea lucrărilor

by admin

A fost desemnat constructorul pentru o nouă secțiune a Autostrăzii Transilvania. Construcții Erbașu ar urma să finalizeze lucrările pe lotul Suplacu de Barcău – Chiribiș (26,35 km), a anunțat ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Acesta ar putea fi primul contract de autostradă atribuit firmei românești de construcții.

„Antreprenorul Construcții Erbașu SA a fost desemnat câștigător pentru realizarea secțiunii de autostradă Suplacu de Barcău – Chiribiș (Autostrada Transilvania)! Contractul în valoare de 884,123 milioane de lei (fără TVA), finanțat prin fonduri europene nerambursabile, va putea fi semnat după perioada legală de 10 zile, dacă nu vor fi depuse contestații. De la momentul semnării contractului, constructorul va avea la dispoziție 24 de luni (6 luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuție) pentru finalizarea celor 26,35 de km”, a transmis ți Cristian Pistol, director general al CNAIR.

Contractul are o valoare de 884,12 milioane de lei și este finanțat prin Fonduri Europene Nerambursabile. El prevede inclusiv construirea a 8 poduri, 8 pasaje și 3 viaducte.

Semnarea contractului va fi posibilă peste 10 zile, dacă nu vor fi depuse contestații.

Secțiunea Suplacu de Barcău-Chiribiș este parte din contractul pentru construcția Autostrăzii Transilvania semnat în trecut cu constructorul american Bechtel și care ulterior a fost reziliat.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza