A fost aprobat bugetul de peste 1,4 miliarde de lei al județului Cluj

by admin

Consilierii județeni au aprobat marți, în cadrul unei ședințe ordinare, bugetul general al județului Cluj pentru anul 2023. Valoarea totală a bugetului CJ Cluj este de 1.428.700 de lei.

Bugetul local al județului este de 801.400.000 de lei, din care puțin peste 51% este destinat dezvoltării. 

În ceea ce privește suma totală alocată dezvoltării, respectiv 409.000.000 de lei, un procent important, de 88%, este destinat finanțării proiectelor europene. Aceste fonduri vor fi folosite pentru continuarea celor nu mai puțin de 27 de proiecte din fonduri externe nerambursabile derulate în prezent de Consiliul Județean și instituțiile subordonate, din următoarele domenii: învățământ, sănătate, cultură, asistență socială, managementul deșeurilor, drumuri județene și digitalizare. 

„E un buget echilibrat, în cadrul căruia am urmărit să folosim cât mai eficient fondurile pe care le avem la dispoziție. Față de anul trecut, procentul alocat finanțării proiectelor europene a crescut cu 3%, întrucât prioritatea absolută a Consiliului Județean, în 2023, este finalizarea proiectelor din fonduri nerambursabile”, a transmis președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

În ceea ce privește programul de investiții publice, bugetul alocat este de 28.000.000 de lei, marea majoritate a sumelor fiind destinate pregătirii proiectelor ce urmează a fi depuse pentru următoarea perioadă de finanțare din fonduri europene nerambursabile.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza