A fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Grecia și Turcia rămân în zona roșie

by admin

CNSU a publicat lista actualizată a țărilor cu risc epidemiologic ridicat, în funcție de incidența cazurilor de COVID-19. Turcia și Grecia, două destinații de vacanță preferate de români, au rămas în zona roșie. De asemenea, pe lista roșie au mai intrat Republica Dominicană, Saint Lucia și Kosovo.

Pe lista galbenă au intrat Maldive, Bahamas, Andorra, Insulele Virgine Britanice și Tunisia (acestea erau în zona roșie, dar numărul cazurilor de COVID-19 a scăzut în ultima perioadă), precum  și Elveția, Macedonia de Nord, Liechtenstein, Azerbaidjan, Guam, Guernsey, Belize, Jamaica, Insulele Turks și Caicos și Bonaire, Saint Eustatius și Saba (acestea erau în zona verde).

În zona verde au intrat: Indonezia, Columbia, Bermuda, Namibia și Kârgâzstan.

Persoanele care vin din zona galbenă intră în carantină dacă nu sunt vaccinate sau dacă nu prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. În schimb, cei care vin din zona roșie trebuie să fie vaccinați pentru a scăpa de carantină, testul negativ nu mai este suficient.

Măsura carantinei se aplică pentru 14 zile, dar rămâne valabilă şi prevederea potrivit căreia dacă o persoană carantinată face un test COVID-19 în a opta zi de carantină şi rezultatul e negativ poate ieşi din carantină în a zecea zi. Sunt scutiți de carantină copiii sub 3 ani, fără condiții, și cei cu vârste între 3 și 16 ani, dacă au un test COVID negativ. În plus, sunt scutiți de carantină cei care stau mai puțin de 3 zile pe teritoriul României.

Noua listă intră în vigoare din 22 august și poate fi consultată AICI.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza