A doua rată a impozitelor locale poate fi plătită până la sfârșitul acestei luni

by admin

Cei care, la sfârșitul anului trecut, aveau în proprietate o casă, un teren sau un autoturism au termen până pe 30 septembrie să își achite cea de a doua rată a impozitelor locale. Conform Codului fiscal, impozitul local se poate plăti în două rate egale, până la datele de 31 martie şi 30 septembrie, inclusiv.

Termenul pentru prima rată a impozitelor locale a fost 31 martie 2021, dar în acest an Guvernul a luat hotărârea de a prelungi termenul până la sfârşitul lunii iunie, conform OUG nr. 29/2020, scrie Mediafax.

„Ţinând cont de faptul că Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, prevede termene pentru plata impozitului pe clădiri şi teren, respectiv a impozitului pe mijloacele de transport până la data de 31 martie a fiecărui an, pentru a evita aglomerările de la sediile organelor fiscale locale care pot genera răspândirea COVID-19, este necesară prorogarea termenului de plată până la data de 30 iunie 2020”, scria în OUG nr. 29/2020.

Pentru plata cu anticipaţie a impozitelor locale pentru maşini, terenuri şi clădiri şi taxa pe teren, datorat pentru întregul an de către contribuabili, până la data de 31 martie a anului respectiv, se acordă o bonificaţie de până la 10%.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza