A 6-a zi de protest la Direcția Județeană de Statistică Cluj! Angajații refuză centralizarea rezultatelor alegerilor din 2024 dacă nu revendicările lor nu vor fi ascultate

by Christian Suciu

Personalul Direcției Județene de Statistică Cluj-Napoca protestează fiind nemulțumit de salarizarea discriminatorie. Aceștia se află în cea de-a 6-a zi de protest și amenință că nu vor participa la centralizarea alegerilor din 2024 în cazul înc are revendicările acestora nu vor fi ascultate.

”Nu vom mai colecta și furniza date statistice și vom refuza participarea la centralizarea rezultatelor alegerilor din 2024, dacă revendicările noastre nu vor fi soluționate. Protestele vor continua zilnic, până când revendicările noastre vor fi soluționate.” au anunțat angajații DJS Cluj.

Revendicările angajaților:

  • Stabilirea salariilor de bază ale funcționarilor publici cu funcții de execuție și conducere, precum și ale personalului contractual din cadrul DJS Cluj la nivelul administrației publice centrale.
  • Acordarea majorării salariului de bază cu 15% pentru complexitatea muncii pentru funcționarii publici și personalul contractual din cadrul DJS Cluj.
  • Mărirea schemei de personal a DJS Cluj corespunzător volumului de activitate şi deblocarea angajărilor.
  • Exceptarea structurilor subordonate Institutului Naţional de Statistică de la procesul de desfiinţare/reorganizare/fuzionare sau transfer al activităţii, conform prevederilor Legii nr. 296/2023 privind unele măsuri fiscal bugetare pentru asigurarea sustenabilităţii financiare a României pe termen lung.

DJS Cluj este o instituție subordonată Institutului Național de Statistică, producător de date statistice oficiale, centralizate inclusiv de către Comisia Europeană (Eurostat).

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza