Spitalul Regional de Urgență Cluj mai are de așteptat. Când va fi trimisă spre aprobare documentația

by admin

Construcția Spitalului Regional de Urgență Cluj mai are de așteptat. Dacă proiectul pentru spitalul similar din Iași a primit deja aprobarea Comisiei Europene, proiectele clinicilor din Cluj și Craiova vor fi trimise spre aprobare abia la sfârșitul acestei luni ori luna viitoare.

„Proiectul major pentru Spitalul Regional de la Iaşi a fost aprobat de Comisia Europeană în data de 17 martie 2020. Celelalte două proiecte (pentru spitalele regionale din Cluj şi Craiova) vor fi transmise spre aprobare Comisiei Europene în cursul lunilor martie – aprilie 2020”, se arată într-un comunicat al Ministerului Lucrărilor Publice.

Contractul de finanțare pentru Spitalul Regional Iași a fost semnat în ultima zi a anului trecut. Ulterior, la începutul lunii februarie, Autoritatea de Management pentru POR 2014-2020 a trimis proiectul spre aprobare Comisiei Europene, în condițiile în care investiția depășește 50 de milioane de euro.

Pe lângă proiectul spitalului regional din Iași, în cadrul POR 204-2020 au mai fost semnate alte 57 de contracte de finanțare, în valoare de aproape 194 de milioane de euro, pentru modernizarea şi dotarea cu aparatură medicală a unităţilor de primiri urgenţe din cadrul spitalelor judeţene.

„Sistemul medical românesc este sprijinit, de asemenea, prin finanţarea nevoilor de reabilitare, modernizare şi dotare a 124 de ambulatorii; valoarea totală a acestor proiecte este de 277 milioane de euro. În contextul măsurilor pentru prevenirea şi tratarea CORONAVIRUS, încurajăm beneficiarii POR 2014 – 2020, care au semnat contracte de finanţare pentru dotarea unităţilor de primiri urgenţe sau a ambulatoriilor, să trateze cu responsabilitate şi prioritate implementarea acestor proiecte”, se mai arată în comunicatul Ministerului Lucrărilor Publice.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza