Fondatoarea CONAF, Cristina Chiriac, încurajează dezbaterea privind digitalizarea în rândul antreprenorilor clujeni! Chiriac:” Trebuie să multiplicăm exemplul de la Cluj și în celelalte județe.”

by Christian Suciu

Fondatoarea Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin din România, Cristina Chiriac, a lansat un îndemn pentru dezbatere și schimb de informații în scopul dezvoltării antreprenoriale pentru IMM-uri în cadrul conferinței ”Digital Up!” ce a avut loc la Hotelul Radisson Blu din Cluj-Napoca în cursul zilei de ieri.

Președintele CONAF a subliniat în cadrul conferinței nevoia de cooperare și dezbatere la nivelul mediului antreprenorial din România în ce privește digitalizarea în scopul dezvoltării economice.

”Trebuie să venim cu instrumente care să ne ajute să ne menținem la suprafață. După 2 ani de pandemie multe din companiile ce activau în zona IMM-urilor au fost sufocate, și-au pierdut echilibrul, multe din ele și-au închis activitatea economica. Ce ar putea CONAF să facă în această privință? Avem capacitatea și puterea de coagula nu doar mediul antreprenorial ci și cel din administrația publică locala sau centrală. Asta facem prin ”Digital up!”, ce a ajuns deja la a 5-a dezbatere.


Romania se află pe ultimul loc conform indicelui DESI în ce privește digitalizarea în zona autorităților publice. În consecinta, chiar daca mediul de afaceri a făcut progrese nu este suficient. Trebuie sa creăm punți de legătură ca să ajutam și autoritățile locale și să multiplicam exemplul de la Cluj și în celelalte județe.

După cum poate știți, doar 7 județe contribuie la PIB-ul României iar diferența de județe sug bani de la bugetul de stat. Dacă noi ca și antreprenori vom reuși să creăm plus valoare în județele respective, vom asigura un nivel de trai mai ridicat, vom putea discuta despre investiții sustenabile, vom putea vorbi despre scăderea ratei abandonului școlar, despre politici fiscale.

În momentul de față sunt multe județe în care digitalizarea este încă văzută ca un site, un email sau pur simplu «Excel, Word și Powerpoint» dar digitalizarea este mult mai mult de atât. Digitalizarea poate însemna eficientizarea proceselor, mărirea randamentului, capacități mai mari de producție, înseamnă o cifră de afaceri implicit mai mare, iar toate astea vin la pachet cu o reticență din partea românilor care se numește «frica de schimbare».” a declarat în cadrul conferinței ”Digital Up!” fondatoarea CONAF, Cristina Chiriac.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza