Universitate Metropolitană la Cluj, motiv de controversă. Cornel Cătoi, rector USAMV: “Din păcate numai de acolo a venit propunerea aceasta întotdeauna”

by admin

De mai bine de câțiva ani se discută la Cluj despre proiectul înființării unei Universități Metropolitane prin fuzionarea celor mai importante universități din municipiu precum USAMV, UBB, UTCN, UMF, UAD și ANM “Gheorghe Dima”. Invitat recent în emisiunea Servus, Cluj!, rectorul UBB, Daniel David, declara că “Am putea ajunge în topul primelor 200-300 universități din lume daca s-ar întâmpla lucrul acesta”. Rectorii celorlalte universități din Cluj printre care și Cornel Cătoi de la USAMV, par să nu fie pe aceeași lungime de undă, punându-și speranțe prea mici într-un astfel de proiect.

“Discuțiile despre Universitatea Metropolitană sunt mai vechi decât vă imaginați. O universitate cu cât este mai mare cu atât este mai vizibilă. Noi suntem aproximativ 315 cadre didactice și cercetători la USAMV. Ani de zile s-au creat competiții false și neloiale între facultățile noastre cu diverse persoane, diverse motive. Pe resurse, pe funcții de conducere și așa mai departe. Conducerea universităților trebuie să înțeleagă că toate domeniile care funcționează sunt importante. Noi avem profesii cât de cât înrudite în cadrele facultăților noastre și ne este greu să facem pași importanți ca să poată conlucra cadrele didactice din departamente diferite, apoi dintre facultăți diferite și să aibă și proiecte comune…

În general ca societate nu suntem destul de maturi, dar nici ca universități. Ați văzut căte programe s-au făcut în cadrele universităților și câte dinte ele au avut sens. Majoritatea universităților nu vor acest proiect, inclusiv Artele și Conservatorul, dar nici colegii de la UMF. Din păcate numai de acolo a venit propunerea aceasta întotdeauna (n.red UBB)”, a explicat în emisiunea Servus, Cluj!, rectorul USAMV, Cornel Cătoi.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza