EXCLUSIV Polaris nu devine spital Covid, dar vine în ajutorul bolnavilor cronici și a pacienților post Covid-19

by Oana Spiru

Update:

La finalul unei zile în care au avut loc lungi discuții despre deschiderea unei noi secții Covid la Polaris, conducerea clinicii transmite că în cadrul spitalului nu se vor trata pacienți Covid, dar oferă sprijin bolnavilor cronici și pacienților post covid care au nevoie de recuperare.

“Noi am avut o discutie cu DSP si Prefectura și am decis că Polarisul nu poate să devină spital covid deoarece sunt mai multe implicații. Noi ne-am oferit sprijinul și vrem să ajutam și să preluăm bolnavii cronici din restul spitalelor, dar și pacienții post covid care după cum bine stim au nevoie de recuperare. Ne-am oferit chiar să venim în ajutorul spitalului de Ortopedie care este în reabilitare”, a declarat managerul spitalului Polaris, Ioan Socea, pentru Servus, Cluj!

Rămâne de văzut modalitatea prin care se va găsi o formulă de colaborare.

Prefectul județului Cluj, Tasnadi Szilard, a declarat pentru Servus, Cluj!, că s-a discutat să se facă o secție Covid-19 la Polaris, decizia finala fiind în mâna conducerii spitalului, din partea căreia se așteaptă un răspuns.

„Deocamdată nu avem o variantă finală, așteptăm răspunsul celor de la Polaris. Nu s-a pus problema ca Spitalului Județean de Urgență să trateze exclusiv pacienți COVID, s-a pus problema să se facă o secție Covid la Polaris, care să aparțină de Spitalului Județean sau de Spitalul de Infecțioase, în fucție de posibilități. Noi am vorbit despre posibilitatea tratării și intrării în schemă a Polarisului. Urmeaza ca dumnealor să transmită dacă vor să intre în primul rând, după care să vedem și forma în care putem să fructificăm această colaborare, în așa fel încât să nu afectăm și alte patologii”, declară prefectul județului Cluj, Tasnadi Szilard.

Polaris Medical a mai fost la un pas de a deveni clinică specială pentru tratarea bolnavilor cu COVID-19 anul trecut, la începutul lunii aprilie, dar planul nu s-a concretizat din motive administrative.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Prefectul Tasnadi Szilard, despre situația spitalelor din Cluj 07/04/2021 - 18:16

[…] Prefectul județului Cluj, Tasnadi Szilard a explicat ce se întâmplă cu spitalele din Cluj și care sunt opțiunile dacă nu va exista o colaborare cu Polaris. Acesta a transmis că astăzi sau cel târziu mâine se vor concretiza criteriile de colaborare cu cei de la Polaris, însă noi l-am contact ieri pe managerul spitalului Polaris, Ioan Socea care ne-a declarat că nu vor primi pacienți Covid, dar vor acorda ajutor pe partea de recuperare. EXCLUSIV Polaris nu devine spital Covid, dar vine în ajutorul bolnavilor cronici și a pacienților… […]

Raspunde

Comenteaza