350 de elevi din familiile marginalizate au primit rechizite și ghiozdane pentru noul an școlar. Emil Boc, primar:” Educația inclusivă asigură egalitate de șanse tuturor copiilor”

by Christian Suciu

Primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, alături de reprezentanții Direcției de Asistență Socială și Medicală Cluj-Napoca au distribuit rechizite și ghiozdane elevilor din familiile marginalizate printr-un program de sprijin finanțat din bugetul local cu suma de 52.500 de lei.

”Astăzi, alături de colegii mei de la Direcția de Asistență Socială și Medicală Cluj-Napoca, am participat la distribuirea de ghiozdane și rechizite elevilor proveniți din familii cu o situație financiară și socială dificilă, aflate în evidențele DASM Cluj-Napoca. Primăria Cluj-Napoca desfășoară anual acest program de sprijin pentru copiii care încep școala, în 2023 fiind alocați 52.500 lei de la bugetul local pentru 350 elevi.

Primăria continuă politicile publice menite să faciliteze accesul la educație precum acordarea de burse, transport public gratuit pentru elevi, autobuze școlare dedicate, acțiunile DASM pentru sprijinirea familiilor aflate în nevoie ș.a.

Investiția în educație este cea mai eficienta investiție din lume întrucât este ferită de riscul falimentului, iar educația incluzivă asigură egalitatea de șanse a tuturor copiilor pentru o slujba mai bine plătită și o viață mai bună.”, a declarat edilul clujean.

Foto:

Te-ar putea interesa si

Comenteaza