10 localități din Cluj se vor racorda la apă pe fonduri europene

by Cristina Mihaila

Comunele Gilău, Gârbău, Aghireșu și Căpușu Mare se vor racorda la rețeaua de apă în maximum 18 luni după semnarea contractului de extindere și reabilitare a rețelelor de apă. Lucrările de execuție vor debuta în perioada imediat următoare și vizează extinderea rețelei în nu mai puțin de 10 localități: Aghireșu Fabrici, Aghireșu, Băgara, Dorolțu, Inucu, Macău, Gârbău, Gilău, Păniceni și Căpușu Mic.

Vor fi amenajate, astfel, noi aducțiuni și rețele de distribuție a apei în lungime de circa 38 de km. De asemenea, vor fi reabilitate vechi aducțiuni, respectiv rețele de distribuție a apei, în lungime de 31,3 km. Totodată, vor fi reabilitate și două stații de pompare ape uzate din localitatea Gilău.

E o veste bună pe care o dăm locuitorilor din 10 sate clujene, legată de faptul că în curând vor avea apă potabilă de cea mai bună calitate. La fel de îmbucurător e și faptul că pentru a realiza acest lucru vom folosi cca. 34,5 milioane de lei, fonduri nerambursabile“, a declarat Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Investiția de 34.493.386delei fără TVA este parte a proiectului european în valoare de 355,6 milioane de euro finanțat prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza