1 Aprilie, zi de foc pentru pompierii clujeni! Intervenție de 8 ore la un incendiu în Mărgău

by Christian Suciu

Pompierii din cadrul Detașamentului Huedin, au intervenit în cursul zilei de ieri pentru lichidarea unui amplu incendiu de vegetație uscată ce a izbucnit în comuna clujeană Mărgău. Intervenția pompierilor s-a desfășurat timp de 8 ore, aceștia fiind ulterior susținuți de pompieri din cadrul detașamentului Turda.

”Forțele noastre au desfășurat luni, 1 aprilie, ample intervenții pentru stingerea incendiilor de vegetație uscată. Din păcate, arderile necontrolate au condus la distrugerea a zeci de hectare situate pe raza județului nostru.

În acest sens, pompierii de la Detașamentul Huedin au intervenit, cu eforturi susținute, noaptea trecută, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în comuna Mărgău, unde flăcările s-au întins pe o suprafață de aproximativ 30 de hectare. Misiunea a fost îngreunată de vântul deosebit de puternic, care a favorizat extinderea focului, precum și de faptul că focarele se aflau în zone greu accesibile. Anterior, forțele de la Detașamentul Huedin au intervenit pe parcursul zilei în localitățile Bicălatu (10 hectare afectate), Arghișu (10 hectare afectate) și Dealu Mare (2 hectare afectate).

O altă intervenție dificilă a avut loc în localitatea Lungești, comuna Iara. La fața locului s-au aflat pompierii de la Garda Băișoara, apoi forțele au fost suplimentate cu un echipaj de la Turda. Misiunea a durat mai bine de 8 ore, în condițiile în care incendiul s-a extins pe o suprafață de 30 de hectare, inclusiv la litieră. Pompierii au reușit protejarea pădurii, însă un echipaj a rămas dislocat la fața locului pe parcursul nopții, pentru a supraveghea zona. Întrucât s-a raportat existența unor noi focare, intervenția a fost reluată marți dimineața.”, au transmis reprezentanții ISU Cluj.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza